Over ons

Vakantiehuis Zuid Limburg Dromen onder de bomen

Ons gezin bestaat uit Herman en Mieke en onze 3 kinderen Chanu, Yulian en Yun, alle drie geboren in China maar inmiddels echte Limburgers met een zachte g. Wij beiden zijn opgegroeid in het buitengebied van Zuid Limburg met veel ruimte en vrijheid om ons heen. Inmiddels wonen we echter in een dorp in een nieuwbouwwijk, maar dat vrije buitenleven bleef trekken. Herman had al jaren als grote wens het aanschaffen van een oude tractor en Mieke droomde van een pipowagen.

Na een overnachting in een heuse pipowagen als verjaardagscadeau was het duidelijk en waren we verkocht. En heel soms, als je je dromen maar blijft najagen, komen deze ook uit. We vonden op internet een advertentie van een te koop staande hoogstamboomgaard met pipowagen én oldtimer tractor. Alleen al die combinatie kon niet mooier. Wel een maatje groter dan we in gedachten hadden en er hoorde ook nog een vakantiewoning bij!

 

Vakantiehuis Dromen onder de bomen Zuid LimburgWij werden de trotse eigenaren van een uniek stukje Limburgse natuur met een schattig Hans en Grietje huisje erop. Het vakantiehuisje zelf was gedateerd en voor ons gezin aan de kleine kant. Inmiddels staat er na een verbouwing van 1,5 jaar een nieuwe aanbouw met daarin 2 slaapkamers en een badkamer en is het bestaande gedeelte geheel gerenoveerd. Alles met liefde uitgezocht in stijl van de oorspronkelijke vakantiewoning en met een knipoog naar de naam van de vakantiewoning “dromen onder de bomen”.

We vertoeven er zelf regelmatig met ons gezin, rijden na schooltijd nog even naar “de wei”. De kinderen bouwen er hutten, voetballen er of we picknicken er. Maar ook genieten we op deze unieke plek samen met vrienden aan lange tafels van heerlijke gerechten of drinken er een goed glas wijn. We vieren samen met het buurtschap het jaarlijkse weidefeest, de nieuwjaarsbijeenkomst en de bronk en voelen ons er helemaal thuis. Als we met z’n allen op de tractor een rondje rijden en genieten van de prachtige natuur lijkt het net alsof we in het buitenland zijn, zo mooi is het er. Wij genieten heel erg van deze plek en delen dit graag met anderen in de hoop dat jullie er net zulke mooie herinneringen aan over houden als wij.